'Helden! - Mensen die de wereld mooier maakten'

Helden! gaat over moedige mensen: mensen met een groot hart die zagen dat er in hun tijd en land dingen niet klopten en daar iets aan wilden doen. Als ik kinderen vraag wie hun helden zijn, hoor ik nogal eens namen van voetballers, stripfiguren of popsterren. In dit boek gaat het over andere inspirerende mensen, helden die ons vooral aan het denken zetten en die ergens voor gevochten hebben waar we ook vandaag nog heel veel aan hebben. Deze beroemde mensen zijn een voorbeeld voor ons allemaal. Maar uiteindelijk kunnen we allemaal held zijn: je hoeft immers niet beroemd te worden om iets goeds te doen voor iemand anders.

Van de meeste helden heb je misschienw wel gehoord zoals Martin Luther King (Verenigde Staten), Gandhi (India), Malala (Pakistan), Florence Nightingale & Charles Dickens (Groot Brittannië), Maria Montessori (Italië), Nelson Mandela (Zuid-Afrika), Aletta Jacobs & Anne Frank (Nederland). Maar weet je ook wie Nkosi Johnson is?

In alle verhalen spelen de helden (die echt hebben bestaan!) een hoofdrol, maar vaak door de ogen van een (verzonnen) kind die belangrijke momenten in de geschiedenis meemaakt. Of de held toevallig op het spoor komt.


Kijk voor meer info over 'Helden' op hyves