Het licht schijnt overal - verhalen over kerstmis

De verhalen in Het licht schijnt overal hebben (bijna) allemaal met het ontstaan van kersttradities te maken. Het is schitterend geïllustreerd door Els van Egeraat.

Het boek begint met het verhaal van de geboorte van Jezus, want dat is voor veel mensen de reden om kerst te vieren. Maar daarna maakt het boek een reis door de tijd. Er komen onder andere Romeinse keizers voorbij, de Noorse god Balder, monnik Franciscus van Assisi, schipper Willem Barentsz, het Amsterdamse meisje Lysbet en de Duitse hertogin Hélène van Mecklenburg-Schwerin.
Als je dit boek uit hebt, weet je waarom we kerst op 25 december vieren, waar de Kerstman vandaan komt, wie de eerste levende kerststal bedacht heeft en nog veel meer.
Moslims vieren geen kerstmis, maar de islam heeft wel een geboorteverhaal van Jezus (Isa). Isa wordt geboren onder een dadelboom in plaats van in een stal. Ook dat verhaal kun je lezen.

Het licht schijnt overal... Boven de eerste kerststal in de Italiaanse bergen. Tijdens de geboorte van Isa (Jezus) onder een dadelboom. In het Behouden Huys op Nova Zembla en boven de stal in Bethlehem.