Alles (nou ja, bijna alles) over mij
Geboren:
Ik ben op 11 oktober 1968 in Bergum (dat nu Burgum heet) geboren; een mooi dorp in het hart van Friesland. Ik had toen al twee oudere broers, later kwam er nog een zusje bij.

Hobby's:
Zo lang ik me kan herinneren, was ik dol op lezen. Op woensdagmiddag bracht mijn moeder me naar de bibliotheek om daar te luisteren naar één van de bibliothecaressen die voorlas. We zaten dan op grote kubussen aandachtig naar de mooie en spannende verhalen te luisteren. En aansluitend kozen we nieuwe boeken uit.
Toen ik een jaar of dertien was kreeg ik mijn eerste krantenwijk. Van het geld dat ik verdiende, kocht ik boeken. Ik kon eindeloos in boekwinkels rondhangen. Toen ik wat ouder werd, kocht ik op zaterdag ook een landelijke krant want ik was erg nieuwsgierig naar wat er zoal gebeurde in de wereld.
Toen ik 10 jaar was, begon ik dagboeken bij te houden. Dat heb ik lang vol gehouden. Er staat een doos vol dagboeken op zolder. Op een dag wordt dat lachen, gieren, brullen voor onze kinderen (maar tot die tijd houd ik die doos goed in de gaten!)
Nu is het schrijven van boeken een heerlijke ontspannen bezigheid!
Verder ben ik dol op zwijmelfilms (liefst over Engeland in de 19e eeuw, van die zogenaamde kostuumdrama's) en op detectiveseries op tv. En - zoals iedere vrouw - ben ik dol op winkelen, liefst met onze dochter. 

School:
Ik ging naar het Atheneum in Drachten. Geschiedenis, Maatschappijleer, Nederlands en Godsdienst vond ik de leukste vakken. Ik vond het prachtig om werkstukjes te maken en spreekbeurten te geven. Ik was een beetje een uitslover: als ik daar eenmaal mee bezig was, wilde ik ook alles weten! En godsdienstleraar gaf me daarom een keer een 11 omdat ik veel meer opgeschreven had bij een proefwerk dan nodig was...
Na de middelbare school ging ik naar de School voor de Journalistiek in Utrecht. Ik wilde graag later voor de krant werken. Ik ging ook in Utrecht wonen. Ik vond het studeren en het op mezelf wonen helemaal geweldig. In die jaren heb ik bovendien vanuit verschillende landen verhalen geschreven.
Toen ik al aan het werk was, heb ik alsnog een opleiding gedaan aan de universiteit, namelijk  sociaal-culturele theologie; dat gaat over de betekenis van godsdiensten voor de manier waarop mensen samen leven.
Als ik tijd zou hebben, zou ik zo nog een opleiding willen doen. Ik vind naar school gaan prachtig.

Werk:
Eerst werd ik publiciteitsmedewerker van de landelijke koepel over de bureaus Slachtofferhulp in Utrecht. Daarna volgden vele andere banen, zoals publiciteitsmedewerker van de Vervoersbond en de Vakcentrale CNV en het IKV (een organisatie die werkt aan vrede). Toen mijn lief Paul en ik besloten naar Friesland te verhuizen, werd ik journalist voor het Friesch Dagblad en later communicatieadviseur en tekstschrijver voor communicatieadviesbureau Groot Haar + Orth in Leeuwarden en plattelandsorganisatie Doarpswurk.
Naast mijn werk ben ik ruim zes jaar heel actief geweest voor de Partij van de Arbeid, onder andere als lid van Provinciale Staten en van de Gemeenteraad van Heerenveen.

Thuis:
Samen met man Paul en onze kinderen Sarah en Thijs woon ik in een heerlijk huis in Friese dorp De Knipe.

Boeken:
Als journalist en tekstschrijver schreef ik altijd al veel, maar toen ik afstudeerde aan de universiteit schreef ik voor het eerst een flink boekwerk. Dat vond ik zo leuk dat ik sindsdien regelmatig boeken maakte. Voor die boeken dook ik in onze familiegeschiedenissen. De vier boeken die zo zijn ontstaan, zijn niet uitgegeven omdat dat helemaal niet de bedoeling was. Maar het heeft me wel veel geleerd over onderzoeken en schrijven.
Over mijn afstudeeronderwerp schreef ik een hoofdstuk voor een boek dat wel is uitgegeven: 'Etty Hillesum in Context'.
'Over engelen, goden en helden' was dus het eerste 'echte' boek.